neděle 22. ledna 2017

Kreativní okénko I.

Záložky z vlastní dílny

Co ke knihám rozhodně patří, jsou záložky. Někdo "chňapne" po tom prvním, co má po ruce a někdo si záložky vybírá s takovou pečlivostí jako například oblečení pro intimní partie. Kolikrát se mi stalo, že jsem si šla koupit knihu a hned u kasy stály vystavené nejrůznější druhy záložek a jedna se zrovna k té mé knize hodila... No a pak se tyto miniaturní knižní doplňky začínají kupit. Nejen, že mám zásobu těch kupovaných či obdarovaných, ale také jsem zatoužila vyrobit si vlastní a to od návrhu obrázku, po jeho realizaci, zalaminátování až po vytvoření vkusné a zároveň dekorativní ale i praktické záložky. Přikládám jejich fotografie a neváhejte v případě zájmu napsat. :)




1) Vánoční vřelé objetí

- inspirace příběhem Kiss of Snow od Nalini Singh,
- originální obrázek je vytištěný na silný lesklý papír, zalaminovaný a přišitý ke stužce doplněné korálky či kamínky a větší vločkou z materiálu Filc




2) Fantasy záložky

- druhým stylem záložek jsou dva originální obrázky mé tvorby, 
- naskenované  a vytištěné na trvdší lesklý papír,
- druhým krokem bylo opět zalaminování a doplnění o korálky a zmenšenou podobu obrázku zalitou pryskyřicí do přívěsku
-  zadní strana obsahuje citát



Třetí typ záložky, na jehož realizaci se chystám, se bude jmenovat Les vlků a podkladový obrázek je také z mé vlastní tvorby. Návrh záložky je zatím natipován do trochu zastaralejšího vzhledu. Obrázek bude také zalaminovaný.


Přemýšlím, kolik jich vyrobit, pro začátek jich bude asi jen opravdu pár.

Pro více info pište na m.markovicsova@gmail.com

Autorka záložek: Markéta Markovicsová

Žádné komentáře: