neděle 10. listopadu 2019

Erotická romance z prostředí ruské mafie

Když ruský Lev chytí do svých spárů malou nebohou myšku...

pak myška nemá naději...


"I knew one thing. He was the boss.He walked like one, like he owned the ground his feet stepped on. Like he owned the air that we all breathed in. Like he could eat up the universe, if he wanted to.


Kazimir, vůdce ruské Bratvy - mafiánského podsvětí, král mezi všemi a přezdívaný ruský LEV, se ocitá v New Yorku, aby vyřešil záhadu vraždy jednoho z jeho předních zaměstnanců. FBI i policii má pod palcem a nic pro něj není zakázané. 

Na svém kontě má přes dvě stě zabití a ne nadarmo se před ním všichni klepou strachy. Jeho aura je nabitá mocí a respektem. Někdo si přesto zahrává a snaží se s ním a tím pádem i celou ruskou mafií rozpoutat válku. Nejen, že byl zabit muž, jenž pro něj čistil peníze, ale také mu něco ukradli. První indicie ukazuje do Harlemu, kde Kazimir nachází novou neznámou v rovnici zrady.

Emily, k její smůle, se na paty nalepí ruská mafie. Kromě toho, že vlastní galerii a kreslí obrazy, je také dost šikovná v očišťování nelegálních peněz. Kazimir je uchvácen jejím intelektem a krásou. Když se sexuální napětí mezi nimi dvěma začne hromadit, jedna zakázaná noc změní vše a mrtvá těla se začnou kupit. Oba dva se musí naučit důvěře, jinak nepřežijí. Až na to, že pravda je překroucená a skrývá tajemství, které by je mohlo nadobro rozdělit.

Emily si nepotrpí na vztahy, nejen ty emocionální ale také ty obchodní. Potřebuje svoji svobodu, aby mohla volně dýchat. A Kazimir zase ví, že kdokoli na koho se on emocionálně upne, se stane hned terčem pro jeho nepřátele. Přesto jsou oba nuceni spojit své síly a nejednou jim půjde o život. 

Autorka Kenya West píše erotické romance (podobně jako E.L.James nebo J.E.Malpas). Dirty Kisses (Hříšné polibky) je první díl série Lion and the Mouse (Lev a myš). Lva představuje postava Kazimira, charismatického a vznešeného vojevůdce. Myší pak má být Emily. Protože ač by lva leckteří chtěli uvěznit a zmocnit se ho, malá myška nikým nezpozorována přehryzá provazy a znovu ho osvobodí. Oba dva se tak k sobě náramně hodí.

Čím se tento erotický román vyjímá je prostředím ruského podsvětí, kde hlavní hrdinové jsou spíše padouši. Všichni v této knize dělají nelegální věci a značně jim to prochází, mezi ty nejtěžší zločiny i vražda.

Emily je jak nevinná oběť tak i padouch v kůži beránčí. Její mysl je pohotová a dokáže si poradit i pod tlakem. Což ji několikrát prospěje. Její slabinou je zároveň její "nemoc", o které ona sama nemá tušení. Jediným ventilem pro ni bývá sex. 

Kazimir nemůže nikomu věřit, v jeho světě je si jistý jen svojí loajalitou. A když začnou umírat lidé, něco je vždy špatně. To, že v tomto chaosu našel někoho jako Emily mu zprvu vůbec nejde na mysl. Přitahuje ho nejen její krása ale také intelekt a brzy ji chce k sobě svázat. To, že oba dva milují sex, je navíc bonus.

Příběh je psán ze tří pohledů - Kazimira, Emily a jejího dlouholetého přítele Maxwella, který tvoří jakési pojítko s onou vraždou, která se stala na začátku příběhu a nakonec přinese i jeho pohled na věc rozhřešení k celé záhadě.

Jak už žánr napovídá - erotická romance - kniha obsahuje erotické scény, tedy mládeži nepřístupno. Ale musím říci, že to neznamená co kapitola, to erotika. Ze začátku, kdy čtenář příběh teprve objevuje, je děj protknut napětím a vášní a to se mi na tom asi nejvíce líbilo.

Druhý díl se jmenuje Dirty Love (Hříšná láska) a odehrává se z větší části v Praze. Odhaluje čtenáři pražské podsvětí. Když jsem tuto sérii začala číst, tak jsem třeba o tomto neměla ani tušení a bylo to příjemné překvapení. Vždy mě baví, jak zahraniční autoři dokáži popsat česká města. 

Druhý díl se už těch erotických scén nebojí a je jimi dost přeplněný. Zároveň nám ale odhaluje story vedlejších postav a poslední bonusový epilog s názvem Dirty Dancing (Hříšný tanec) se zaměřuje na dvě takové vedlejší postavy Mishu (syn ruského vůdce) a Avu (tanečnici baletu).

První díl jsem si opravdu užila, u druhého dílu bych již nějaké erotické scény nejraději přeskočila. Ale líbila se mi změna prostředí z New Yorku do Prahy. Zároveň se mi líbilo, že i když obě dvě hlavní postavy k sobě hned pocítily sexuální napětí, láska přichází postupně a nešlo tak o okamžité vzplanutí. Lásku si ve světě mafie a ruského podsvětí prostě musí vybojovat.

Minulý měsíc navíc vyšel i třetí díl Dirty Hearts (Hříšná srdce), na který se chystám a v prosinci by nejspíše měl vyjít ještě čtvrtý díl.


Žádné komentáře: