čtvrtek 20. prosince 2018

Ladíme se Vánočně 🎄

Kalendář nás neochvějně varuje, že se blíží čas Vánoc. Nejkrásnější, nejvíce světlem prozářený, plný pohody, sladkých dobrot, skutků dokazující lásku a speciálních nabídek kávy s příchutí perníku nebo skořice, svátek v roce. Svátek, na který všichni čekáme, vyhlížíme ho a přejeme si dostat ty nejlepší, nejupřímnější a nejvíce vytoužené dárky. My knihomolové tradičně čekáme tvrdé dárky v podobě knih, ale ani ty "měkkouše" nám nevadí :). Máme pro vás knižní tipy na navození Vánoční atmosféry. Pojďme se na ně podívat.



Díky nakladatelství JOTA se mi do rukou dostal recenzní výtisk Hygge a polibky od Clary Christensenové. Na celkovou recenzi se můžete těšit už brzy. Knížka je natolik úžasná, že si ji musím šetřit a před spaním čtu jen jednu kapitolu, proto mi její četba trvá tak dlouho.

Teď ale k samotné knížce. Osobně si myslím, že se jedná o naprosto úchvatný, dokonalý a jedinečný knižní kousek, který si musíte pořídit do knihovny. Knížka je plná pohody, navozuje dobrý pocit, hřeje u srdce a kouzlí úsměv. Během samotného čtení jsem si vždy zapálila nespočet svíček, rozsvítila vánoční světýlka, abych si vykouzlila tu pravou Hygge atmosféru. Nesmělo chybět zachumlání do deky a horké kakao. Prostě dokonalý naprostý relax. 

Kniha je určena všem věkovým kategoriím. Osloví každého čtenáře ze všech koutů světa. Stačí jen mít maličko ponětí, co slovo Hygge znamená a potom se nechat unášet příběhem o nenaplněné, mnohdy i novodobě uchopené lásce, která je ovlivněna okolím. Knížka ukazuje dnešní svět mladých lidí, jejich problémy, strasti, ale i radost a jednoduché rozuzlení v podobě opuštění hektického života a plnění pravidel Hygge. 

Pokud si chcete odpočinout hlavě, relaxovat, vychutnat si zimní (ač deštivé) počasí v klidu s myšlenkou Hygge sáhněte po tomto útlém svazku. Ručím za to, že vypnete všechny stresové buňky v těle a necháte se unést příběhem ze Skandinávského prostředí, konkrétně Dánska. 

Vaše blogerka Aja

🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄


Zatímco se Aja přesunula se svojí vánoční knihou do poklidného Dánska, já jsem naopak zavítala v čase o něco nazpět. Konkrétně do Anglie roku 1833. Na místo, kde spolu soupeří gentlemani o srdce krásek plesů a drby zde dosahují nové úrovně. Kde neprovdaná šestadvacetiletá dívka je považována za starou pannu a kde romantický svazek je vzácností. V této době si totiž dali SLIB prostopášník a ničema Andrew, lord Drake a slečna Caroline Hargreavesová, která odjakživa chrání své srdce vysokými morálními měřítky a dobrými mravy. Otázkou je, zda tak rozdílné osobnosti dokáží slib, který dali jeden druhému, dodržet nebo zda se jedná o nesplnitelný úkol?

Tato kniha pochází z pera Lisy Kleypas, která má na svém kontě již mnoho historických romancí. A na první pohled mě nadchla svojí vánoční obálkou. Slib je kniha útlejší (má pouhých 127 stran) s jednoduchým romantickým příběhěm, který vás nejspíše ničím nepřekvapí, ale ani nezklame. Taková roztomilá jednohubka na jedno sváteční odpoledne. Při které jsem si ráda připadala jako anglická kráska čekající na toho správného prince. Zapalte si svíčku, usedněte na divan a nechte se unášet do minulosti.

Vaše blogerka Maia

Jakou knížku čtete na Vánoce vy? Poradíte nám, na co se máme podívat a nevynechat?

Žádné komentáře: