středa 26. září 2018

Zlé sny nemají šanci

Foto návod na vlastní výrobu lapače snů


Na úvod:

Pustily jsme se z čirého popudu náhlé kreativity v podzimním duchu do tvoření lapače snů. Obě jsme takové snové fanynky a máme rády vše tajemné, mystické. Za vzor jsme zvolily strom života. Nejdříve jsme si řekly, že "juknem" na nějaká ta videa, neboť jich jistě v online síti visí hned desítky. Avšak každý má vlastní propozice, vlastní prostředky a stejně je to nejlepší, když si to sami ozkoušíte. Pokud se Vám však do toho nechce jen tak bez jakéhokoli návodu, tady máte foto průběh té naší tvorby, kterou vidíte na fotce pod nadpisem.


1) Drátkování

Připravte si prostor, kde se vám nic nebude plést, pravděpodobně kolem sebe naděláte bordel. My jsme to měly i s obecenstvem.

Co k tomu většinou budete potřebovat, pokud si najdete jinou alternativu těchto pomůcek, jen dobře. Můžete volit i z různých materiálů. My si vybraly kovové kruhy již spájené dohromady a tenký drátek na drátkovaný strom.

- kovový kruh (může být i dřevěný nebo plastový, lepší je neohebný)
- drátek
- bavlnky (barevné kombinace)
- stužky (barevné kombinace
- nitě
- nůžky
- tavná pistole (není nutné, pokud si vystačíte s nití)
- peříčka, korálky...atd


Jako první si připravte hbité prstíky, protože je potřeba zadrátkovat strom. My jsme začaly odzdola, tedy kořeny, na které jsme postupně přidaly kmen, ten jsme omotaly několikrát. Ke kmeni pak přišly větve. Je to piplačka, o tom žádná. Strany vám budou na tomto materiálu kruhu ujíždět, přidržet si je můžete například kolíčky.

Rada: dělejte to z malých kusů drátků, které na sebe navážete. Velký kus drátu se špatně omotává. Raději mít více napojení, stejně se to pak překryje.


Takhle dopadl můj strom z drátků.

2) Bavlnkování

Strom je nutno omotat bavlnkou, pěkně kousek po kousku, kmen klidně několikrát. Napojování schovat pod.

Začaly jsme od kmenu a kořenů.



Rada: větší bavlnka znamená méně omotávání a tím pádem si nezauzlujete prsty. :)

3) Plášť

Můžete svému lapači dát i plášť, což znamená zakrýt ten kovový kruh. Ale můžete to nechat také bez toho. Jedním ze způsobů pláště je například omotat bavlnkou i kruh. Další možností je (viz obrázek) starý pásek splétaný. Tavnou pistolí jsme jej připevnily po obvodu kruhu, kraje se ohnuly doprostřed, tak zakryly jakékoli spáry. Můžete je také přilepit tavnou pistolí nebo ručo frůčo přišít.


Doprostřed nezapomeňte protáhnout bavlnku na pověšení.


Na spáru jsme tavnou pistolí nalepily dekoraci (dřevěného motýlka).

4) Cancoury

Finální fáze obsahuje "cancoury", co budou z lapače viset. Můžete toho použít spousty, barevné stužky, pírka atd. K lapači je lze jen provléknout a udělat očko, nebo (a to bylo použito i v tomto případě) přilepit tavnou pistolí. Ano, od té doby, co jsem se ji naučila používat, ji beru jako nejjednodušší řešení.


Suma sumárum i s občasným odskočením k plotně výroba lapače trvala něco okolo 4 hodin. 

A teď se můžeme pustit do nějakého toho snového čtení. 


Příjemnou zábavu přejí blogerky Aja a Maia





Žádné komentáře: