pondělí 23. dubna 2018

Výzva přijata!

Je sice už duben a zatím jsme tu knižní výzvu ještě nepublikovaly, ale je to asi proto, že jsme tak trochu nevěděly, zda do ní jít. Lepší pozdě než-li vůbec a do konce roku přeci ještě času dost. Takže 3...2...1... začínáme...teď!




Jedná se o naši první knižní výzvu a našly jsme ji na stránce Čtenářka s prvními dojmy. Autorka blogu vytvořila také tyto pěkné ikonky a je sběratelkou funko figurek, kterým jsme v poslední době také propadly. Varování, které by na nich mělo být napsané: Pozor! Funko figurky způsobují závislost!

Zpět ale k výzvě. Jak probíhá? Pravidla jsou tak trochu volná, především si musíme stanovit počet knih, které chceme za tento rok přečíst. Rozhodly jsme se pro magické číslo 5, které je podle numerologie šťastné. Takže si dáváme výzvu přečíst za rok 2018 - 50 knih!


Ale aby toho nebylo málo, tento počet si ještě trochu okořeníme. Z těch padesáti knih bude minimálně 5 od českých autorů. Protože podporujeme spisovatele z naší země. Knihy máme již na svém seznamu "Chci si přečíst", takže proč si k tomu nezadat i deadline, že? Říká se, že pod tlakem se úkoly plní nejlépe. Uvidíme, co je na tom pravdy...

Výzvou jistě budou také minimálně 4 knihy, které nejsou v okruhu našeho oblíbeného žánru. Jsme dvě čtenářky, které holdují především romantikám, historickým románům a young adult fantasy nebo new adult zaměření. Takže ty čtyři knihy z výzvy by neměly do těchto kategorií spadat. A doufám, že nám na to pomůžete dohlédnout!

Dále bychom rády přečetly alespoň 3 ucelené série. Jednu už mám rozečtenou, momentálně jsem na  začátku druhé knihy ze sérii Kroniky Pozůstalých (Mary E. Pearson). Dále na mě čeká poslední díl Dvoru trnů a růží, takže tato položka nám nebude dělat problémy.

Také chceme přečíst alespoň 2 knihy v originálním jazyce a 1 knihu, která ... poslední zkuste doplnit sami, necháme se inspirovat tím, co si pro nás přichystáte. 😊 Své nápady prosím vkládejte do komentářů. 

A poslední pravidlo této výzvy, jelikož by bylo snadné přečíst hromadu našich oblíbených knih, ke kterým se rády vracíme, knihy z výzvy musejí být pro nás nové a neokoukané. Tudíž čteme je poprvé!

Tak to už je snad vše a doufám, že si s námi průběh výzvy užijete. My se o to určitě alespoň pokusíme. Možná na konci roku budeme potřebovat nový zrak, ale i tak to bude stát stoprocentně za to. 

Průběh naší knižní výzvy, kde si budeme psát seznam přečtených knih, můžete sledovat na tomto odkazu - Knižní výzva 2018 nebo na stránce v záložkách pod úvodní fotkou. :)


Žádné komentáře: