neděle 27. srpna 2017

Poslední týden v srpnu přinášíme knihu pro všechny nenapravitelné romantičky

Po dlouhé době, a motivací mi byla sleva e-knih od Nakladatelství Jota, jsem sáhla po knize v elektronické podobě. Vybrala jsem si letní oddychovku Rozkoše Léta od Evie Hunterové. Autorky, se kterou jsem před tím neměla žádnou zkušenost. Zalíbila se mi natolik, že jsem ji musela pořídit i své mamce, nenapravitelné romantičce, tentokrát v papírové podobě. Léto se zdá skoro u konce, tak proč si ten zbytek neužít právě s touto knihou?




Na úvod musím říci, dámy, ženy, dívky, že pokud jste stejně tak jako já s mamkou koukala na film Osobní strážce (1992), tahle kniha se Vám bude zaručeně líbit. Je to troufalé, vtipné, místy klišé ale jindy zase romantikou a erotikou nabité dílko, které Vás nenechá chladnou a rozhodně rozproudí krev v žilách. No řekněte, která z Vás by nechtěla pohledného osobního strážce, schopného obětovat pro Vás tělo i duši? 

Hned v prologu knihy se setkáváme se situací, kterou kdejaká celebrita rozhodně nevyhledává. Neblahá popularita jistě není nic nového, ale vyšinutí šílenci na silnice prostě nepatří. Summer při cestě domů někdo sleduje a nakonec způsobí její autonehodu. Její "fanoušek" je na ni tak zaměřený, že ani po šesti měsících od té nehody, kdy ji měl na dosah, neustává v posílání nenávistných vzkazů. Summeřin otec usoudí, že je na čase povolat profesionála.

"Při pohledu na její vyděšený a špinavý obličej zapomněl Flynn dýchat. Bože, ne, jeho orchidejová dívka je zraněná. Je v nebezpečí. Vztek, který v něm bouřil, mu bránil slyšet, co Summer říká. Zatlačil hněv a hrůzu hluboko do sebe a obrnil se ledovým pláštěm, aby se mohl soustředit na podrobnosti."
(s. 418)

Summer je mladá, bohatá dědička aerolinek s tělem jako Venuše. Není divu, že přitahuje nevídanou pozornost, zvlášť po skandálu s jejím bývalým snoubencem. Všichni ji vnímají jako bohatou rozmazlenou holčičku a přesně tu tvář také ráda ukazuje. Ale v její minulosti a osobním životě je toho mnohem více. Čeho si nejvíce cení je vlastní svoboda a moc, a proto odráží jednoho bodyguarda za druhým a přivádí je k šílenství.

Flynn je voják, co se zotavuje z poslední mise a zranění a tak nepohrdne jakoukoli prací, ale dělat chůvu? To je i na něj tvrdý oříšek. Přesto je právě on jedinou nadějí na Summeřino bezpečí a že to vezme opravdu vážně!

Ani jeden se nedokáží smířit s přítomností toho druhého. Jsou na sebe jako kočka s myší a visí mezi nimi elektrické napětí, které touží po uvolnění. Příběh se takto zdá jako jednoduše předvídatelný, přesto zde najde čtenář i zajímavé náměty. Především podvědomé touhy Summer být ovládána a Flynnovu fantazii ovládat, což zabřehá do perverzní stránky sexu s rolí Doma a subinky. Nic tedy pro mladé nezkušené povahy. V knize je značné množství erotických scén plných svazování a byčíků.

"Než si pořádně stihla uvědomit svou pozici, jeho ruka ji několikrát rychle udeřila. Štípalo to, živě a teple. Chtělo se jí řvát vzteky, ale pleskání jeho ruky o její latexové šaty bylo skandálně hlučné a upoutalo pozornost všech v místnosti. Kdyby mu vynadala, jak chtěla, všichni by si toho všimli."
(s.115)


Zároveň pod tím vším najdeme také detektivní podtext, neboť Summer jde neustále o život. Flynn a Summer jsou charakterově krásně vykresleni se všemi svými tajnostmi a fantaziemi o tom druhém, což beru jako přínos pro knihu. Zároveň dělá příběh neobyčejným také tajné podsvětí klubu Noir a zbohatlíci, kteří se nechávají svazovat.

Romantická linka je sice předvídatelná, přesto místy překvapivá a nechává čtenáře ve střehu. Říkáte si, kdy už konečně dojde na toho šílence, co Summer posílá vzkazy? Pozor na to, co si přejete. Ke konci je příběh více napínavý a dramatický a rozuzlení je jak z klasické romance.

Musím uznat, že způsob vyprávění, nejprve z pohledu Summer a pak z pohledu Flynna u stejných situací je osvěžující a místy i komický. Kniha pro mě byla krátkodobou oddechovkou, kterou bych byla schopná přečíst i za den. Předčila má očekávání a jelikož mám tyto příběhy ráda, tak mohu jedině doporučit. Autorka navíc napsala i druhou knihu Rozkoše zimy, tak na ni také snad někdy dojde.




Žádné komentáře: